Vă spuneam data trecută că tiparul de victimă este unul care presupune multă energie pozitivă canalizată pentru a putea fi eliberat. De ce? Pentru că mentalitatea de victima, vine la pachet cu un sistem defensiv de care omul nu este conștient. Oricâtă lumină ai încerca să pui la el în suflet, el știe că ”trebuie” să sufere, că oamenii îl rănesc, că toată lumea îl critică, se învinovățește la rându-i, când nu e cazul, caută vinovați pentru situațiile care nu ies bine, etc, și cel mai des – se simte incapabil să acționeze pentru a-și schimba viață. Se simte captiv în situații de viață, care-i aduc nefericire.

Cum îi ajut pe oamenii care se află în această situație? Îi fac să înțeleagă că atâta timp cât vor da vina pe ceilalți, nu vor conștientiza niciodată în ce mod au contribuit ei înșiși la crearea problemei. Și mai mult decât atât, le va fi greu să găsească soluții pentru a ieși din impas.

Îi ajut să își dea seama că repetând la nesfârșit aceleași tipare, nu au cum să se aștepte la schimbări benefice sau rezultate diferite. Cu ajutorul terapiei Reiki îi ghidez să vadă schimbarea. Îi ghidez către claritate și să accepte că viață li se poate schimbă doar dacă ei devin conștienți de acest tipar după care au acționat mai multă vreme. E o bucurie maximă să vad că oamenii care își doresc să se vindece de suferință și de acest tipar nefolositor, nu mai caută scuze, ci încep să caute soluții. Tu cum stai la capitolul ”victimizare”? 

Dacă îți dorești o viață mai bună și împlinită, te invit la o ședință de terapie Reiki, să povestim mai multe împreună.