Cât de mult din identitatea noastră de azi este definită de evenimente trecute din viața noastră? E o întrebare pe care e necesar să ne-o adresăm, mai ales atunci când vrem să aducem schimbări pozitive în viața noastră.

De-a lungul vieții, fiecare dintre noi am experimentat suferință, în diverse forme: emoțională, fizică, psihică. Am fost poate învățați să negăm ceea ce simțim, să ne ghidăm ațional, și că emoțiile sunt pentru oamenii slabi. Însă ce eroare… Tocmai neglijarea laturii emoționale face ca identitatea oamenilor de azi să fie în continuare afectată de traumele din trecut. Este ca un cerc vicios care se perpetuează pe termen nelimitat, până când ceva se întâmplă – intervine un moment, un eveniment sau vine cineva în viața noastră, care ne dă întreg sistemul de valori peste cap și zguduie din temelii identitatea noastră.

Aceste momente, nu tocmai plăcute, trebuie privite ca o binecuvântare – ele vin în viața noastră cu rolul de a ne trezi și a îmbrățișa viziuni mai mărețe despre viața noastră. Vin cu rolul de a contesta tot ce știm despre identitatea noastră și de a descoperi cinem suntem noi, în esență.

Terapia Reiki poate face ca acest proces să fie unul mai plăcut, sau măcar mai plin de conștientizări, tocmai pentru că viața să înceapă să fie așa cum vă doriți.