Cei mai mulți oameni dau vina pe alți oameni, viata și sistem, pentru ceea ce li se întâmplă, când de fapt e vorba despre mentalitate și propriile alegeri! Dacă am scăpa de victimizare și frica de sărăcie am fi mult mai fericiți.. Am călătorit foarte mult în străinătate și a doua mea casa a fost în Germania o perioada bună din viață, dar oamenii de acolo stiu sa se relaxeze. Și, nu vorbesc numai despre probleme de cum deschid gura, ori când Ii întrebi ce fac, fiindcă au educație!😊Tot oameni sunt și ei numai ca sunt învățați altfel.. Chiar și când trec printr-un necaz cum ar fi pierderea unui om drag, a jobul-ui, ori au probleme acasă nu își plâng de mila cum face romanul.

La noi a devenit un sport national și ferească sfinții sa spui cuiva ca nu e ok sa povestească numai despre situațiile negative prin care trece, deoarece o sa îți spună ca ești nebun.. Numai sa va zic un secret! De câte ori aduci trecutul în prezent și vorbești numai despre problema ești cuprins în mrejele ei și te adâncești.Dai energie prin gând și cuvânt, iar problema creste în loc sa o rezolvi. Adică, din țânțar facem armăsar.Diferenta dintre învinși și învingători este ca primii sunt cu gândul fixat pe ceea ce nu au, iar a doua categorie se focuseaza pe soluții și ce merge bine în viata lor. E atât de simplu!

As mai avea ceva de zis.. Când te tot întrebi „cât costa” un lucru sau te plângi de cât ai cheltuit pe ultima vacanta e un mare păcat și irosire de timp+energie.Daca faci un lucru, fă-l din toată inima, pentru ca binele ce ți se întoarce când ți-ai dăruit ceva, ce ți-a adus fericire e înzecit! Sentimentul plăcut cu care ramai după o experienta pe care ți-ai dorit-o nu are preț.. Nu va mai fie teama sa trăiți! Ii spuneam și azi unei prietene la telefon, ce refuza sa se desprindă de vechi și sa se obișnuiască cu noua ei viata sa renunțe la orice reținere, pentru ca merita sa fie fericita.. Siguranța pe care credem ca o avem nu e altceva decât o închisoare a mintii în care ne sufocam singuri.Paunul ce trăiește într-o gradina superba, dar izolata de restul lumii și sta toată ziua sa fie admirat nu e fericit.Numai ca el nu știe.Zona de confort nu înseamnă plăcere! Aceea vine ca o consecință a faptului ca avem curajul sa pășim în necunoscut și sa experimentam.Sa radem. Sa iubim. Sa dansam. Sa imbratisam. Sa fim vii! Trăirea tine de interior și nu se poate cumpăra de niciunde. De aceea, mai lăsați socotelile și faceți ce va place! Nu așteptați sa va zică stânga sau dreapta încotro sa o luați și cum sa trăiți..

Deci, nu va mai puneți viata în mâinile altora cerând sfaturi.Trăiți după cum simțiti! Inima nu da greș niciodată😉