Schimbarea este un lucru de care toți fugim cu toate că e singura constantă a Universului. Nu ne place să ne schimbăm deoarece schimbările presupun depășirea zonei de confort, pe care o preferăm zi de zi. Dar zona de confort nu înseamnă neapărat o zonă plăcută.

În ședințele de terapie am putut deseori observa cum oamenii preferă să rămână în suferințe, deoarece suferințele erau ceea ce ei cunoșteau și erau familiarizați cu acest tipar. În cazul lor, incapacitatea de a face schimbări provine din convingerea că ceva din afară îi impiedică…. Că nu depinde de ei. Iar pentru asta, deseori se ajunge în situația în care oamenii adoptă o mentalitate de victimă, care le oferă un anumit confort mental… Cu alte cuvinte, dacă altcineva este de vină, de ce ar trebui ca schimbarea să o facă ei, mai ales că nici nu se simt în măsură să schimbe ceva, si îmbrățișează neputința.

De fiecare dată când aveam asemenea cazuri, am căutat să le arăt oamenilor că ”de vină” nu e nici familia, nici prietenii, nici părinții sau copiii, nici țara. Responsabili pentru viața noastră suntem noi, dar e destul de greu de eliberat acest tipar nefolositor. De ce? Vă spun mai multe lucruri în postarea viitoare.

Până atunci vă invit să descoperiți terapia Reiki și să deveniți conștienți de schimbările benefice pe care le poate aduce în viața voastră.