Astăzi vorbim despre ANAHATA sau chakra inimii, este cea de-a 4-a chakră. Este situată în zona pieptului şi este asociată timusului, care face parte atât din sistemul imunitar cât şi din cel endocrin.

Această chakră este responsabilă de inimă, sistemul respirator, sistemul circulator, umeri, braţe, mâini și piele. Este simbolizată de lotusul cu doisprezece petale şi are culorile verde sau roz.

ELEMENT: AER;
SILABĂ (sanscrită): YAM;
NOTĂ MUZICALĂ: FA;
AROMOTERAPIE: uleiurile de trandafir şi iasomie;
CRISTALOTERAPIE: cuarţ roz, jad verde, fluorit, aventurin verde, malachit, kunzit;
Alimente vindecatoare:
– Alimentele colorate in verde (vegetalele frunzoase, spanacul)
– Ceaiul verde

Chakra inimii influențează capacitatea noastră de a iubi, atât pe noi înșine, cât și pe ceilalți.
Când ea funcționează fără perturbări, inima noastră e sănătoasă. De asemenea, sunt sănătoase sistemul respirator și circulator, pielea, umerii și brațele. Ne iubim și îi iubim pe ceilalți, avem deschiderea către relații frumoase și armonioase.

Când chakra inimii este afectată de blocaje, încep să apară disfuncții ale inimii, boli pulmonare, boli ale sistemului vascular, boli de piele, mâini tot timpul reci, tulburări ale sistemului endocrin.

✅Terapia Reiki te ajută să restabilești un echilibru în funcționarea chakrei inimii și să dizolvi blocajele apărute în planul corpului fizic sau perturbări în capacitatea ta de a iubi.
Programează-te la o ședință de terapie.