Astăzi vorbim despre a treia chakră – Chakra plexului solar.
MANIPURA, sau chakra plexului solar, apare la vizualizare sub stern, în zona Plexului Solar. Ea este asociată metabolismului şi sistemului digestiv.

Joacă un rol important în digestie şi transformarea hranei în energie pentru corp. Manipura are efect și în vitalizarea sistemului nervos simpatic (responsabil de reacția de tip ”luptă sau fugi”), echilibrarea energiei vitale, coordonarea sentimentelor, autocontrolul. Are ca simbol lotusul cu zece petale şi culoarea galben.

Când chakra plexului solar funcționează în parametrii normali, avem încredere în forțele proprii, ne respectăm trupul și sufletul și suntem atenți la avea grija de fiecare în parte. Simțim că ne putem conduce viața și că avem puterea de a ne influența destinul așa cum dorim, iar metabolismul funcționează corect.

ELEMENT: FOC;
SILABĂ (sanscrită): RAM;
NOTĂ MUZICALĂ: MI:
AROMOTERAPIE: uleiul de lavandă, rozmarin, mentă, muşeţel, lămâie;
CRISTALOTERAPIE: citrin, pirită, ochi de tigru, topaz;

Alimente vindecatoare:
– Alimente colorate in galben (porumb);
– Cereale si fibre (granola, paine integrala);
– Ceaiuri (menta musetel).

Când chakra plexului solar este în dezechilibru apar probleme precum: lipsa încrederii, stima de sine scăzută, victimizarea, imposibilitatea de a găsi soluții la diverse situații problematice. Suntem lipsiți de energie, apar tot felul de disfuncții ale sistemului digestiv și metabolic.

✅ Terapia Reiki te ajută să restabilești un echilibru în funcționarea acestei Chakre și să dizolvi blocajele apărute la nivel fizic, mental sau emoțional.
Preia controlul în viața ta.
Programează-te la o ședință de terapie.
Sunt aici să te susțin.