Astăzi, continuăm incursiunea în lumea chakrelor, pentru a afla mai multe lucruri despre felul în care acestea funcționează și a fi atenți dacă ele sunt optim echilibrate, sau se înregistrează dezechilibre perceptibile la nivel fizic, emoțional sau psihic.

SVADHISTHANA sau Chakra SACRALĂ, este a doua chakră. Este amplasată în zona sacrală, la baza coloanei vertebrale şi este asociată ovarelor şi testiculelor, glande ce produc hormonii sexuali implicaţi în reproducerea speciei.

Ea controlează zona genitală (ovare, uter, testicule, prostată), rinichii, vezică urinară, intestinul gros, splina, fertilitatea, nutriţia, tonusul, asimilarea alimentelor, forţa fizică şi vitalitatea, sexualitatea, relaţiile interpersonale.

La nivel mental, Svadhisthana guvernează creativitatea, emoţional – bucuria, spiritual – entuziasmul.

Are ca simbol lotusul cu şase petale şi culoarea portocaliu sau orange.
ELEMENT: APA;
SILABĂ (sanscrită): YAM;
NOTĂ MUZICALĂ: RE;
AROMOTERAPIE: uleiul de trandafir, iasomie, ylang-ylang, santal;.
CRISTALOTERAPIE: coral, carneol, opal.

Alimente vindecatoare:
– Alimente colorate in portocaliu (portocale, mandarine);
– Nuci (de orice fel);

🔸 Când chakra sacrală se află în echilibru, ne bucurăm de un tonus excelent, de vitalitate, de relații bune cu ceilalți, de o creativitate debordantă și o energie sexuală optimă.

🔸 Când există un dezechilibru al ei, începem să avem probleme de sănătate ale organelor sexuale, ale rinichilor, apar probleme de fertilitate, de digestie și de asimilare a nutrienților, vitalitatea e la cote minime, iar creativitatea este și ea afectată.

Terapia Reiki te ajută să restabilești un echilibru în funcționarea acestei Chakre și să dizolvi manifestările neplăcute din corpul fizic.