Astăzi vorbim despre chakra a 5-a.
VISHUDDHA sau chakra gâtului, este situată în zona gâtului, paralel cu glanda tiroidă, care secretă hormonii tiroidieni responsabili cu creşterea şi maturizarea.

Ea controlează vorbirea, auzul, vibraţia şi comunicarea. Coordonează glandele tiorida, paratiroida, hipotalamusul precum şi gâtul, esofagul, corzile vocale, limba şi orificiul bucal.
La nivel emoţional este responsabilă de sentimentul de independenţă, iar în plan mental ne ajută să gândim liber și ulterior să comunicăm fără blocaje. În plan spiritual ne dă sentimentul de securitate, de protecție. Are ca simbol de lotusul cu şaisprezece petale şi are culorile albastru deschis sau turcoaz.

ELEMENT: ETER;
SILABĂ (sanscrită): HAM;
NOTĂ MUZICALĂ: SOL;
AROMOTERAPIE: uleiurile de salvie, muşeţel, lavandă, eucalipt, santal;
CRISTALOTERAPIE: calcedonie, azurit, sodalit, turcoaz, acvamarin.
Alimente vindecatoare: Sucuri naturale, ceaiuri și fructe (de toate felurile).

Când chakra gâtului este în parametri optimi de funcționare ne simțim în siguranță, suntem încrezători cu privire la ceea ce vrem să comunicăm în exterior, căutăm adevărul și suntem atenți la ce vorbim și când vorbim, fiind conștienți de energia pe care o au cuvintele.

Când această chakră este dezechilibrată, apar diverse afecțiuni fizice sau psihice: ne e tot mai greu să ne exprimăm sentimentele, avem o comunicare deficitară cu cei din jurul nostru, ne e frică să rostim adevărul sau ne e greu să păstrăm anumite secrete.
Totodată apar afecțiuni ale glandei tiroide și paratiroide, apar durerile în zona gâtului, în zona cervicală sau inflamații în gât, apar problemele de esofag sau facem frecvent laringite.

✅ Terapia Reiki intervine exact acolo unde se află dezechilibrul și redă o funcționare optimă chakrei gâtului. Terapia Reiki te ajută să poți comunica mai bine cu ceilalți și să dizolvi acele blocaje care stau în calea creșterii tale personale sau profesionale.
Programează-te la o ședință de terapie.
Sunt aici să te susțin.