În următoarele postări vă invit la o incursiune în lumea chakrelor. E important să le cunoaștem și să aflăm câteva caracteristici ale fiecăreia, pentru a identifica dacă există anumite dezechilibre în funcționarea acestora, deoarece aceste dezechilibre au manifestări fizice sau emoționale în corpul nostru.

Chakrele au rolul de a ne menţine conectaţi la energiile divine şi universale. Toate chakrele funcţionează permanent, unele în echilibru, altele cu dezechilibre care ne pot afecta starea de sănătate.

1. MULADHARA sau chakra rădăcină, este prima chakră. Este situată între anus şi organul sexual. Este asociată cu instinctul de supravieţuire, securitatea, forţa vitală.

ELEMENT: PĂMÂNT;
SILABĂ (sanscrită): LAM;
NOTĂ MUZICALĂ: DO;
AROMOTERAPIE: uleiurile de mesteacăn, cedru, santal, cuişoare, chiparos, mir;
CRISTALOTERAPIE: rubin, cuarţ fumuriu, hematit, jasp, obsidian.

✅ Alimente vindecatoare:
– Alimentele colorate in rosu (mere si sfecla rosie)
– Condimente picante (piper rosu Cayenne si sos Tabasco)
– Legume din pamant (cartofi si morcovi)
– Proteine vegetale

Muladhara are ca simbol lotusul cu patru petale şi culoarea roşie.

Dacă Muladhara nu funcţionează în armonie și echilibru, vei rezona cu persoane ce au manifestări apropiate de ale tale: confuzie şi haos, îngrijorări în legătură cu banii, stare psihică nefavorabilă. Mânia și furia emană din această chakră și de aici zicala ”a deveni roșu de furie”. Dacă printre stările tale se strecoară destul de des furia, înseamnă că chakra rădăcină este într-un dezechilibru.

✅ Când este echilibrată, această chakra conferă stabilitate fizico-psihică, ne susține voința de a supraviețui și siguranța, ne ajută să fim sănătoși și energici.
Totodată o chakra echilibrată va ține la distană problemele ce țin de supraviețuire, precum lipsa hranei sau a banilor.

Terapia Reiki te ajută să restabilești un echilibru în funcționarea acestei Chakre și să dizolvi manifestările neplăcute din corpul fizic.